over ons

Wie zijn wij? broekema.nielsen notarissen is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

broekema.nielsen werkt mee aan lokale alliantie


gepost op
15 juni, 2017
geschreven door
Henk Broekema
categorie
laatste nieuws
reacties
0 reacties

Lokale alliantie stad Groningen opgericht: Financieel misbruik van ouderen signaleren, stoppen en voorkomen

Op de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling, 15 juni 2017, maakt een bijzonder samenwerkingsverband haar bestaan bekend: de Groninger Lokale Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden. De lokale alliantie in de stad Groningen is een nieuw netwerkverband. Dat is bijzonder: de zakelijke, financiële sector vindt de zorg- en welzijnssector. De deelnemers hebben als doel hun kennis en expertise te bundelen en te verbinden met elkaar. Zo willen zij komen tot een zo succesvolle aanpak van financiële uitbuiting van ouderen.

Deelnemers

De lokale alliantie bestaat momenteel uit de volgende partijen: Veilig Thuis, Humanitas, Het Kopland, ZINN, Rabobank Stad en Midden Groningen, Senturra Bewindvoering, Trip, broekema.nielsen notarissen, UMCG, ABN AMRO Bank en TSN Thuiszorg.

De alliantiepartijen willen dat mensen in de stad Groningen zoveel mogelijk financieel veilig ouder kunnen worden.

30.000 slachtoffers

Landelijk zouden naar schatting jaarlijks 30.000 ouderen slachtoffer zijn van financiële uitbuiting door een naaste of bekende. In de stad Groningen zou dit om minstens 350 personen per jaar gaan. Vanwege de onzichtbaarheid van het probleem, zijn deze cijfers schattingen. Uitbuiting komt in vele varianten voor. De afhankelijkheidsrelatie tussen slachtoffer en pleger, de schaamte en onwetendheid maken dit één van de ingewikkelde taboes van huiselijk geweld.

RSS NuZakelijk

Meest recente berichten

Recente reacties

reageer