Broekeman ielsen

De voordelen van plastic pallets

Geplaatst op

In de logistieke sector worden voornamelijk pallets gebruikt en de meeste mensen denken dan direct aan houten pallets. Hoewel sommige bedrijven in de logistieke sector nog steeds gebruik maken van houten pallets, zijn er enorm veel voordelen verbonden aan het gebruik van plastic pallets. Dit is ook een van de redenen waarom steeds meer bedrijven in de logistieke sector ervoor kiezen om over te stappen naar pallets gemaakt van plastic. Wat zijn nu goede redenen om te kiezen voor deze pallets? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Duurzamer dan houten pallets

Het eerste voordeel is dat plastic pallets duurzamer zijn dan houten pallets. Ze zijn namelijk bestand tegen vocht, rot en slijtage, wat betekent dat ze een langere levensduur hebben dan houten pallets. Ze hoeven veel minder vaak vervangen te worden en dit kan op de lange termijn zorgen voor een flinke besparing. Bedrijven zijn op die manier minder kosten en tijd kwijt. Daarnaast zijn plastic pallets ook erg eenvoudig om te reinigen als je dit vergelijkt met het onderhoud van een houten pallet. Vooral voor bedrijven die werken met farmaceutische producten of met voedsel is dit van belang. Hierdoor wordt het risico op kruisbesmetting verminderd.

 

Bovendien zijn plastic pallets ook een stuk lichter dan de houten variant, waardoor ze makkelijker te hanteren zijn. Dit kan leiden tot lagere transportkosten, omdat er veel meer pallets op een vrachtwagen geladen kunnen worden. Het totale gewicht van de lading wordt verminderd, maar er kan wel veel meer mee. Dit is voor bedrijven erg voordelig en hiermee kunnen ze onder andere meer winst maken.

Ze zijn een stuk veiliger

Plastic pallets worden ook gezien als een veiligere variant. Ze zijn veiliger dan houten pallets en dit komt doordat houten pallets vaak splinters hebben. De uitstekende splinters, spijkers of schroeven kunnen leiden tot verwondingen bij werknemers die ze verplaatsen. Plastic pallets hebben geen uitstekende onderdelen die verwondingen kunnen veroorzaken. Wil jij ook deze pallets gebruiken? Kijk dan eens op het internet en bestel de pallets bij een echte specialist op het gebied van pallets.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden