eerste NotarisID uitgereikt door notaris Henk Broekema

Foto2

Op 2 oktober 2015 heeft het jaarcongres van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) ‘De notaris in de digitale wereld’ in congrescentrum Evoluon te Eindhoven, plaatsgevonden.
Op dit jaarcongres heeft notaris Henk Broekema, als voorzitter van Formaat notarissen, de eerste NotarisID uitgereikt aan KNB-voorzitter Jef Oomen.

Notarieel identificatiemiddel
NotarisID is een identificatiemiddel waarvoor gegevens zijn gebruikt die de notaris heeft gecontroleerd. De notaris stelt de identiteit vast, leest digitaal de gegevens uit van het identiteitsbewijs en voert controles uit in de verschillende basisregistraties. De consument krijgt van de notaris een eenmalig te gebruiken activatiecode. Vervolgens downloadt hij de NotarisID-applicatie op zijn smartphone of tablet, voert de eenmalige code in en kiest zelf zijn persoonlijk pincode. De digitale identiteit is vervolgens te gebruiken op websites die hier gebruik van maken. Een NotarisID zal in de loop van het eerste kwartaal 2016 verkrijgbaar zijn bij meer dan 50 aangesloten notariskantoren, waaronder broekema.nielsen notarissen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *