Broekeman ielsen

Het voordeel van de persoonlijke lening

Geplaatst op

Je wilt geld lenen, maar wat voor soort lening sluit je af: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Wij zetten informatie over de twee soorten leningen op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en een lening kunt kiezen die bij je omstandigheden past. 

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij het leenbedrag, de looptijd en de rentevoet vooraf worden vastgesteld. Het volledige leenbedrag wordt direct op je rekening gestort en je betaalt elke maand een vast bedrag terug. Het bedrag dat je elke maand betaalt bestaat uit vaste rente en aflossing.

De hoogte van de lening, de rente en de looptijd van de lening bespreekt je met de kredietverstrekker en staan in je leencontract. Een persoonlijke lening is een vorm van consumptief krediet. Dit betekent dat de lening wordt gebruikt voor goederen met een beperkte houdbaarheid. Een persoonlijke lening wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om de aankoop van een auto, boot of caravan te financieren.

Een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een leenvorm waarbij je een kredietlimiet krijgt en daar naar behoefte geld van kunt opnemen. Met de kredietlimiet wordt de maximale bestedingsruimte bedoeld. Je hoeft de kredietlimiet niet in zijn geheel op te nemen; je kunt zelf bepalen hoeveel je opneemt en ook kiezen wanneer je het opneemt.

Je hoeft alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag. De rente van een doorlopend krediet is variabel, wat betekent dat deze kan schommelen en afhankelijk is van de actuele marktrente. De rentekosten van een doorlopend krediet zijn niet fiscaal aftrekbaar. Naast de rente betaalt je elke maand een bedrag terug. Het bedrag dat je elke maand moet terugbetalen is meestal een vast percentage van de kredietlimiet (bijvoorbeeld 1%, 1,5% of 2%). Het komt ook voor dat je een percentage van het uitstaande saldo betaalt.

 

De laagste rente persoonlijke lening is dat iets voor jou? Bekijk de voordelen op leenattent.nl. 

Gerelateerde berichten

Ecologisch wonen doe je met deze tips.

Zelf zonne-energie opwekken heeft talloze voordelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. In deze blog nemen we...

Lees meer

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden