Broekeman ielsen

Hoe creëer je een veilige werkomgeving?

Geplaatst op

Het creëren van een veilige werkomgeving, dat kan een lastige opgave zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld de eigenaar bent van een magazijn waarin gewerkt wordt met machines en zware apparaten. Jij zal ervoor moeten zorgen dat iedereen zonder gevaar zijn of haar werk kan doen. Doe je dit niet en gebeurt er een ongeluk, dan kan je dit jezelf waarschijnlijk nooit meer vergeven. Tevens is het zo dat je dan aansprakelijk bent en in schadeclaims kunt verwachten. Mocht jij dit willen voorkomen, dan raden we het je aan om onderstaande informatie eens goed door te nemen. We beginnen onderstaand met het VCA-certificaat.

Behaal het VCA certificaat

Aan te raden is om samen met je personeel voor het VCA certificaat te gaan. Jullie kunnen het VCA certificaat behalen door een dag een cursus te volgen. Tijdens deze cursus gaan jullie aan de slag met een checklist. In deze checklist staan allemaal punten waaraan voldaan moet worden om veilig te kunnen werken. Deze cursus is er zowel voor het personeel als de eigenaren. Zo weet iedereen hoe er te werk gegaan moet worden.

Mochten jullie dit VCA certificaat willen behalen, ga dan op zoek naar een goede aanbieder. Een goede aanbieder zal jullie in een dag alles leren. Wil jij een goede aanbieder vinden? Maak dan gebruik van het internet en zorg ervoor dat je reviews doorneemt. De beste aanbieder zal al snel naar voren komen en het is vervolgens aan jou om te bepalen of jullie hier de cursus gaan volgen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Naast het behalen van het VCA certificaat is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zorg ervoor dat je precies weet aan welke wetgeving je moet voldoen en controleer de werkomgeving regelmatig. Machines moeten bijvoorbeeld goed onderhouden worden en het is van belang dat het personeel de juiste kleding draagt. Je moet er toch niet aan denken dat een medewerker zijn voet verbrijzelt wordt omdat hij geen werkschoenen aan heeft. Kortom, ook het controleren van medewerkers is hierbij belangrijk.

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden