broekema.nielsen werkt mee aan lokale alliantie

Lokale alliantie stad Groningen opgericht: Financieel misbruik van ouderen signaleren, stoppen en voorkomen

Op de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling, 15 juni 2017, maakt een bijzonder samenwerkingsverband haar bestaan bekend: de Groninger Lokale Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden. De lokale alliantie in de stad Groningen is een nieuw netwerkverband. Dat is bijzonder: de zakelijke, financiële sector vindt de zorg- en welzijnssector. De deelnemers hebben als doel hun kennis en expertise te bundelen en te verbinden met elkaar. Zo willen zij komen tot een zo succesvolle aanpak van financiële uitbuiting van ouderen.

Deelnemers

De lokale alliantie bestaat momenteel uit de volgende partijen: Veilig Thuis, Humanitas, Het Kopland, ZINN, Rabobank Stad en Midden Groningen, Senturra Bewindvoering, Trip, broekema.nielsen notarissen, UMCG, ABN AMRO Bank en TSN Thuiszorg.

De alliantiepartijen willen dat mensen in de stad Groningen zoveel mogelijk financieel veilig ouder kunnen worden.

30.000 slachtoffers

Landelijk zouden naar schatting jaarlijks 30.000 ouderen slachtoffer zijn van financiële uitbuiting door een naaste of bekende. In de stad Groningen zou dit om minstens 350 personen per jaar gaan. Vanwege de onzichtbaarheid van het probleem, zijn deze cijfers schattingen. Uitbuiting komt in vele varianten voor. De afhankelijkheidsrelatie tussen slachtoffer en pleger, de schaamte en onwetendheid maken dit één van de ingewikkelde taboes van huiselijk geweld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *