Broekeman ielsen

Nieuwe auto kopen? Waar moet je allemaal op letten

Geplaatst op

Ben jij beginnend bestuurder of gewoon simpelweg toe aan een nieuwe auto? Dan is het wellicht wel even belangrijk om langs wat punten te gaan voordat je te snel de beslissing neemt om een auto te kopen die je maar al te mooi vindt. Het uiterlijk van een auto zegt namelijk vrij weinig over het verbruik en de handeling van de auto. Het is daarom goed om te kijken wat bij jouw persoonlijke situatie past. Bijvoorbeeld, kun jij die mooie auto die je voor ogen had wel veroorloven en vind je het kostenplaatje belangrijk op lange termijn? Wil je milieubewust rijden of liever gewoon zo goedkoop mogelijk. Ook is het belangrijk om te kijken welke grootte je auto nodig heeft en hoeveel deuren je auto moet hebben met betrekking tot een groot gezin bijvoorbeeld. Allerlei punten die je kunnen helpen bij het vinden van jouw perfecte auto. Lees dus vooral verder, want we hebben wat puntjes voor je op een rijtje gezet om je hierbij te helpen.

Persoonlijke situatie

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je persoonlijke situatie na te gaan. Waar heb je je auto allemaal voor nodig? Is deze auto bedoeld voor dagelijks gebruik, voor het op en neer rijden voor boodschappen, moet je elke dag lange ritten maken, dagelijks gebruik om op je werk te komen of ga je graag wandelen met de honden. Hierbij kun je dus bijvoorbeeld bepalen wat voor ruimtes je nodig hebt in je auto. Zo is het belangrijk met werk om te overwegen of je bijvoorbeeld veel spullen bij je moet meeslepen. Of juist niet en dat je de keuze maakt om voor een klein snel autootje te kiezen die zuinig rijdt en weer bespaart op langer termijn

Dan is het nog verstandig om te kijken naar het grote gezin. Ben je alleenstaand, heb je kinderen of wellicht heb je een wens in de toekomst om kinderen te nemen. Ga je graag met je grote honden op pad naar het bos toe. Hierbij kun je weer kijken naar de grootte van je auto. Als je een gezin hebt met kinderen is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor een driedeursauto te gaan. Hierbij kun je de kinderen niet goed vastzetten of in en uittillen en is het met een kinderzitje al helemaal niet te doen. Het is dus verstandig om in dit geval voor een vijfdeursauto te gaan. Ook als je graag wandelt met de honden is het belangrijk om een grote ruimte in je kofferbak te hebben zodat je veel spullen en uiteraard de honden zelf goed kwijt kunt.

Ben je al in het bezit van een grote auto en ben je puur op zoek naar een makkelijk autootje om zo nu en dan boodschappen te doen? Dan is een klein formaat driedeurs autootje natuurlijk meer dan genoeg voor erbij.

Het geld plaatje

Nu je de punten bent nagegaan om een passende auto te vinden voor jouw situatie, is het tijd om te kijken wat binnen jouw kostenplaatje valt. Om te beginnen stel je een realistisch budget vast, inclusief de aankoopprijs van de auto, je auto verzekeren, belastingen en onderhoudskosten en brandstof. Overweeg ook of je je auto direct wilt afbetalen of dat je misschien een lening nodig hebt. Houd rekening met je financiële situatie en zorg ervoor dat je een auto kunt veroorloven zonder jezelf in financiële problemen te brengen.

Let op de brandstofefficiëntie van de auto. Een zuinige auto bespaart je geld op lange termijn. Controleer het brandstofverbruik en overweeg de optie van een hybride of elektrische auto als je milieuvriendelijker wilt rijden en brandstofkosten wilt besparen.

Hopelijk ben je met deze tips al een heel eind en kun je eindelijk naar het uiterlijk, soort en model gaan kijken voor jouw perfecte auto. Dit stukje kun je uiteraard prima zelf.

Gerelateerde berichten

Ecologisch wonen doe je met deze tips.

Zelf zonne-energie opwekken heeft talloze voordelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. In deze blog nemen we...

Lees meer

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden