Broekeman ielsen

Over gevelbelettering en de voordelen daarvan

Geplaatst op

Met gevelbelettering maak je van je pand een groot reclamebord. Maar daarnaast zorgt dit er ook voor dat je bedrijf zich fysiek weet te wortelen op een specifieke locatie. Lees meer over gevelbeletting in deze blog. 

Gevelbelettering en branding onlosmakelijk met elkaar verbonden

Gevelbelettering is een belangrijk onderdeel van de branding van een bedrijf. Het is de tekst en/of afbeeldingen die op de buitenkant van een gebouw worden aangebracht om de naam, producten of diensten van het bedrijf te promoten. We nemen enkele voordelen van gevelbelettering als onderdeel van branding met je door. 

Naamsbekendheid

Eerst en vooral creëert gevelbelettering herkenning en bekendheid. Als mensen langs een gebouw rijden of lopen en een interessante gevelbelettering zien, zullen ze de naam van het bedrijf onthouden en er in de toekomst mogelijk naar terugkeren. Door de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen te gebruiken, kan een bedrijf een sterke en memorabele indruk achterlaten bij de doelgroep.

Communicatie van diensten

Door gebruik te maken van de juiste tekst en afbeeldingen kan een bedrijf zijn producten en diensten in de kijker zetten en aan potentiële klanten communiceren wat het bedrijf precies doet. Mensen die voor het eerst langskomen of de locatie van het bedrijf niet kennen, kunnen zo gemakkelijk worden geïnformeerd.

Professionaliteit

Een ander voordeel van gevelbelettering is dat het professionaliteit uitstraalt. Een aantrekkelijke en goed ontworpen gevelbelettering laat zien dat het bedrijf professioneel is en trots is op zijn imago. Het geeft een gevoel van betrouwbaarheid en maakt een goede indruk op de potentiële klanten.

Merkidentiteit en stijl communiceren een duidelijk plaatje

Ten slotte kan gevelbelettering ook helpen bij het creëren van een merkidentiteit. Door de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen te gebruiken, kan een bedrijf zijn eigen stijl en identiteit ontwikkelen. Deze consistentie in het gebruik van dezelfde stijl op alle communicatiemiddelen zoals de website, visitekaartjes en sociale media, draagt bij aan het creëren van een sterk merk.

 

Het is dus erg belangrijk om te zorgen voor een goede gevelbelettering. Deze staat volkomen in verband met een zorgvuldig uitgedachte huisstijl. Op deze manier zet je je bedrijf op de kaart en kom je professioneel over. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden