Broekeman ielsen

Tuintrends voor 2023

Geplaatst op

Laten we het eens hebben over de tuintrends voor 2023- van de nieuwe ontwerpstijlen en ideeën tot hoe we het tuinieren zelf benaderen. En omdat we onze tuinen in 2023 waarschijnlijk weer meer zullen gebruiken dan ooit tevoren, zijn we er klaar voor om van onze achtertuinen stijlvolle verlengstukken van ons huis te maken. Kijk met ons mee en laat je zeker inspireren. 

Ontdek de beste tuinideeën en tuintrends voor 2023 om je in de juiste richting te sturen. Van de beste kleine tuinideeën en duurzame tuinen tot tuinkleurschema’s en tuindecoratie-ideeën. 

Mediterraans tintje aan je tuin geven

Alle tuinen, nu en in de toekomst, zouden eigenlijk ontworpen moeten worden om te kunnen omgaan met steeds warmere winters en hete, droge zomers. We moeten rekening houden met de klimaatverandering en met de vraag of je boom over vijftig jaar nog wel zal gedijen. Wil je weten of dat inderdaad zo is, kijk dan nu naar landen (in het zuiden) waar het klimaat al zo warm is. Met onze tuintrends voor 2023 zit je helemaal goed. 

Is het gazon op z’n retour? 

Met het oog op de toekomst zou je kunnen stellen dat een gazon wellicht in de toekomst niet meer meedoet in een tuindesign. Veel eerder gaan we over naar een naturalistische beplantingsstijl. Wat de beplanting betreft, neigen mensen naar meer naturalistische stijlen en beginnen ze te begrijpen dat een groot gazon meer onderhoud vergt dan grote beplantings- en tuinrandideeën. Ook is het niet goed voor het milieu, omdat het weinig leefruimte biedt voor wilde dieren en omdat er pesticiden en wekelijks maaien nodig zijn om het er netjes uit te laten zien. Het moge duidelijk zijn: tuintrends voor 2023 hebben een ecologisch karakter. 

Plant een overvloed aan geurige kruiden 

Wanneer jij echt een beetje die mediterraanse sfeer in je tuin wilt,  is het erg slim om te zorgen dat je dan ook de planten kiest  die in dit  klimaat thuishoren. De meeste van deze botanische kunstwerkjes kunnen echt in Nederland overleven! Wanneer je gaat voor mooie geurige kruiden als lavendel, dan ben je echt de koning te rijk in je mediterraanse tuin.

Op Design Trends Nederland vind je nog veel meer interessante blogs vol met tuintrends voor 2023 waar je je voordeel mee kunt doen als het gaat over het verzinnen van je tuindesign. En niet alleen schrijven we over tuindesign, ook andere delen van het huis passeren de revue. 

 

Palletmeubels maken 

Ze zijn al geruime tijd erg populair en niet meer weg te denken uit de moderne tuin. En dan gaat het niet per se om een budgettuin. In willekeurige welke tuin dan ook kunnen de eigenaren omdat ze het mooi vinden gewoon palletmeubels gebruiken voor een terrasinrichting. Het leuk van deze meubels is dat je ze ook zelf kunt maken. Dat maakt palletmeubels natuurlijk wel een geschikte toevoeging aan een budgettuin. Ze hebben een industriële look en zorgen voor een stoere uitstraling. Wanneer je deze meubels combineert met comfortabele kussens, zit je zeker goed. Een pallet is doorgaans niet al te duur. Laat je informeren hierdoor op palletplaza.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden