Broekeman ielsen

Waarom een digitaal archief je zekerheid biedt

Geplaatst op

We leven in een digitale wereld die snel verandert, daarom is het erg belangrijk dat je helemaal toegesneden bent op deze ontwikkelingen. Dit gaat ook op voor het familiearchief of het thuisarchief; het zakelijk archief even zo goed. Er is zelf geld te besparen met een dergelijk archief! 

Sneller documenten vinden 

Wanneer je een digitaal archief hebt, dan is het veel gemakkelijker om dingen te vinden. Je kunt immers een digitale zoekfunctie gebruiken en zoekwoorden of cijfers intikken. Dan wordt het een stuk gemakkelijker om bijvoorbeeld de documenten te vinden die je nodig hebt. 

Hoe werkt een digitaal archief?

Je kunt natuurlijk zelf een digitaal archief samenstellen door een systeem of software aan te komen. Veel gemakkelijker is het om een soort abonnement bij een bedrijf te nemen die dit voor je kan doen. Zo zijn de resultaten professioneel en weet je zeker dat er ook garantie op zit. Daarbij is het zo, dat je documenten naar het bedrijf kan sturen die het voor jou digitaliseren, die misschien op media staan die je zelf niet gemakkelijker digitaliseren. Denk bijvoorbeeld aan microfilm of Betamax videobanden. Dit zijn allemaal media waar eigenlijk geen mediaspelers meer van zijn. Of je moet er toevallig een kennis hebben die er een heeft of naar een museum gaan (al zal dat laatste niet veel uithalen). 

Veel beter is het in dat geval om karmac-digitaliseert.nl te raadplegen. Ze zijn de experts op dit gebied. 

Verder voordelen van een digitaal archief

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen met het digitaal archief verbonden, denk aan de volgende aantrekkelijke eigenschappen van zo’n archief: 

 

  • Bestand tegen brandschade, want je hebt immers geen fysiek archief meer staan in je woning want het staat allemaal in de cloud.

 

  • Gemakkelijk opvraagbaar in meerdere documenten tegelijkertijd.

 

  • Je hoeft niet bang te zijn dat inbrekers je archief meenemen en dan ook bijvoorbeeld persoonlijke gegevens stelen.

 

  • Ook als je een eigen zaak hebt, is het fijn om een digitaal archief te hebben dat je vanuit je huis kunt inzien. Daarnaast is het voor thuiswerken of zelfstandigen zonder personeel ook fijn om alles in een digitaal archief te hebben. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden die jou kunnen helpen gemakkelijk je thuisadministratie op orde te brengen. 

Regel het goed 

Wat natuurlijk meespeelt bij het digitaliseren van informatie, of ook wel de dierbare data genoemd, is het digitale nalatenschap. Wanneer iemand in de familie overlijdt, is het natuurlijk erg belangrijk dat de nabestaanden bij de data kunnen. Dit is allemaal goed te regelen via: digitallifelegacy.nl.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden