Broekeman ielsen

Wat doet een arbeidsrecht advocaat?

Geplaatst op

Normaal gesproken heb je als werknemer weinig te maken met de legale aspecten van jouw arbeidsovereenkomst met de werkgever. Toch zijn er veel rechten en plichten vastgesteld in de Nederlandse wetgeving, waar veel werknemers geen weet van hebben. Vooral als jij en jouw werkgever het niet eens zijn over een bepaald onderwerp, kan het ideaal zijn om te weten wat jouw plichten en rechten zijn. Een arbeidsrecht advocaat is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan je juridische bijstand bieden bij een conflict. Deze advocaat is er niet alleen om de belangen van werknemers te behartigen, maar ook een werkgever kan gebruikmaken van deze diensten. Wat zijn de werkzaamheden van een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

De veelzijdige werkzaamheden van een arbeidsrecht advocaat

Een advocaat staat altijd neutraal op het werkveld en dit geldt ook voor een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht. De arbeidsrechtadvocaat biedt juridische bijstand aan bij het aangaan van een arbeidsrelatie, maar ook bij het bemiddelen bij conflicten in deze relaties. Een arbeidsrecht advocaat streeft er altijd naar om jouw situatie optimaal te begrijpen en vertaalt deze situatie naar jouw juridische positie. De advocaat bespreekt met jou hoe je de situatie het best kunt aanpakken, maar ook wat de kosten hiervan zijn. De arbeidsrecht advocaat probeert altijd te voorkomen dat het conflict voor de rechter uitgevochten moet worden. Hij kan namelijk uitstekend onderhandelen, waardoor in de meeste gevallen geen juridische procedure nodig is. Dit is voor zowel werknemer als werkgever een groot voordeel.

De voordelen

Een arbeidsrecht advocaat kan dus voorkomen dat een juridische procedure noodzakelijk is. Dit scheelt enorm veel geld en kan ruzies tussen werknemers en werkgevers voorkomen. Daarnaast maak je als werknemer kans op een betere ontslagregeling onder gunstigere voorwaarden, en eventueel een hogere ontslagvergoeding. Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat bij ontslag geeft je ook een veel betere kans om een uitkering zeker te stellen bij het UWV. Zo stelt het UWV bij ontslag zonder verweer dat je verwijtbaar werkloos bent. Ook om die reden is juridische bemiddeling altijd een goed idee.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden