Broekeman ielsen

Wat is arbeidsrecht?

Geplaatst op

Wat is arbeidsrecht? Dat is een vraag die steeds meer werknemers en werkgevers hebben. Dit recht betreft de regels met betrekking tot het verrichten van arbeid ten behoeve van een ander. Hierbij maakt men onderscheid tussen het collectieve en het individuele rechts van het arbeid. Zo betreft het collectieve recht de regels ter bescherming van de werknemersbelangen en de werkgeversbelangen. De belangen van de werknemers worden vooral behartigd door de ondernemingsraden en natuurlijk de vakbonden. De werkgeversorganisaties komen weer op voor de belangen van een werkgever. Als werknemer heb je dus recht op bepaalde dingen en dit kan soms heel erg handig zijn. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je onterecht ontslagen wordt? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Op staande voet ontslagen worden

Op staande voet ontslagen worden door een werkgever is natuurlijk hartstikke vervelend, maar soms is niet het niet terecht. Een werkgever mag niet zomaar een werknemer op staande voet ontslaan en hier moet een goede reden voor zijn. Als werknemer is het daarom van belang om een beroep te doen op het arbeidsrecht. Je hebt namelijk bepaalde wetten die een werknemer beschermen, maar dan moet je wel in actie komen. Het is aan te raden om hiervoor een advocaat in te schakelen, maar vooral een arbeidsrechtadvocaat. Een arbeidsrechtadvocaat heeft namelijk veel meer ervaring met het arbeidsrecht en dit is een groot voordeel. De arbeidsrechtadvocaat weet precies wat jouw rechten zijn en kan ervoor zorgen dat je een vergoeding krijgt van de werkgever.

Wat doet een arbeidsrechtadvocaat nog meer?

Een arbeidsrechtadvocaat komt niet alleen op de voor de belangen van een werknemer, maar ook voor de werkgever. Als een werkgever een probleem heeft met een werknemer, kan de werkgever ook een arbeidsrechtadvocaat inschakelen. Op deze manier kan er een beroep gedaan worden op het arbeidsrecht en dat is een groot voordeel. Hierbij kan een advocaat meer advies geven over het nemen van bepaalde beslissingen. Wil jij ook een advocaat inschakelen met veel ervaring in het arbeidsrecht? Dan is het van groot belang om de juiste arbeidsrechtadvocaat te vinden en deze ook met elkaar te vergelijken.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen allerlei interessante onderwerpen met je door in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ broekemanielsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden